Terug naar overzicht

De filosofie

Leestijd: 2 min.

IFC +

3/15/2020

Bureaucratie.

We leven in een enorm overdreven bureaucratische wereld, voor elke beslissing of actie komt er een hoop papierwerk aan te pas, en soms nog duur ook. Advocaten en notarissen trekken hier het voortouw om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid ambtenaren. Alles in onze huidige wereld draait rond centrale knooppunten. Die centralisatie en ophoop van macht zorgt voor corruptie en machtsmisbruik, instellingen, zoals NGO's, die bestaan om de mensheid te helpen worden dieven in de nacht.

Ook privacy is een publiek goed geworden, en de data wordt de nieuwe olie genoemd. Mensen geven er niet veel om hoe hun data wel of niet gebruikt wordt. Dit kan je beetje zien als landmijnen in onze maatschappij, die een serieuze adder onder het gras zijn. Tijd om het begrip P2P en decentralisatie onder de loep te nemen, en kennis van "online privacy".

Early days

Hacktivists groepen in de 90-ties en de cyperphunks waarschuwden al voor wat er vandaag als normaal bevonden wordt. We hebben instellingen zoals het Amerikaanse NSA die alle data als een stofzuiger uit onze digitale wereld opneemt. Hier komen we dan aan bij de cryptocurrencies die een totale nieuwe deur voor de wereld openen, een wereld van eerlijkheid, transparantie en democratie in de puurste zin van het woord. Peer 2 peer, decentralisatie, cryptovaluta, slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties zullen voor een paradigma verschuiving zorgen. Zolang het decentraal blijft, en wordt bestuurd op basis van consensus. Het protocol met het algoritme vormen de wet. CODE IS WET

De toekomst

Blockchain zal worden gebruikt in de toekomst. De manier van handelen op een globale schaal voor alles wat met waardeoverdracht te maken heeft en registratie van eigendom.

Satoshi had een pure visie op de toekomst en dat heeft hij mooi duidelijk gemaakt met de bitcoin, de cryptovaluta die niet aan banken of overheden verbonden is. In zijn Whitepaper staat ook duidelijk zijn visie, p2p betaalmiddel, herverdeling van de welvaart dus de kloof tussen arm en rijk verkleinen. Als onze wereld uiteindelijk op een blockchain gebaseerde manier gestuurd wordt, kan de arbeid van de mensen in een andere richting gestuurd worden. Meer aandacht voor de medemens zonder veel betrekking van derde partijen met manipulatief karakter. Landen in ontwikkeling vooruit helpen.

Ik blijf erbij, in een gedecentraliseerd wereld kan de mens terug centraal geplaatst worden. Het woordje DECENTRAAL is echt wel KEY.


Deel op sociale media