Terug naar overzicht

De wereld in 2021

Leestijd: 5 min.

IFC +

1/15/2021

ECB

Het gaat van kwaad naar erger. De ECB (Europese centrale bank) heeft beslist om haar aankoopprogramma van overheid en bedrijfsobligaties uit te breiden tot 1850 miljard euro. Dat is goed voor zo’n 1.85 biljoen euro. Deze serie van acties komt naar eigen zeggen voort uit de coronacrisis.

Corona

Oké, corona heeft vanalles bespoedigd, maar deze acties die de ECB uitvoerde zaten er sowieso aan te komen. Hun onverantwoorde manier van het constante bijprinten van geld moest hun vroeg of laat wel eens aangerekend worden. Het bruto binnenlands product van de wereld - dit is simpel uitgelegd de omzet van heel de wereld - zal in de komende 5 jaar een verlies bereiken van 22.000 miljard euro. Duizelingwekkende cijfers, dat is zeker. En aan wie heeft de wereld deze schuld te danken?

Bubbels?

Er zou terug sprake zijn van een nakende crisis in de vastgoedmarkt in Amerika. Op de chart hiernaast zie je dat de vastgoedbubbel terug aan het stijgen is. Opmerkelijk is dat er gelijkaardige niveaus behaald worden als degene in 2006, die uiteraard tot het gekende gevolg in 2008 heeft geleid. Economen trekken overal aan de alarmbel.

Ze praten over een financiële meltdown en termen zoals de Big of Great Reset worden kwistig rondgestrooid. Nu, zo’n Reset is het enige dat de wereld echt kan helpen voordat hij monetair gezien niet meer leefbaar wordt. De voorzitter van de World Economic Forum, Klaus Swab, heeft er een boek over geschreven en is voorstander voor deze extreme manier van ingrijpen. Het valt dus nog allemaal wat af te wachten wat er in de toekomst staat te gebeuren.

Bitcoin

Hier ziet alles er veel rooskleuriger uit: zoals je kan zien gaat het goed met de cryptomarkten. Dagelijks sneuvelen er All Time Highs. Cryptocurrency is dan ook één van de enige dingen die mensen werkelijk kunnen beschermen tegen inflatie en manipulatie. Ook de institutionele beleggers zijn zich pijnlijk bewust van hetgene die komen zal. Ze blijven coins aankopen alsof hun leven ervan afhangt. De grootste hiervan, Grayscale, heeft ondertussen een porfolio van 26 miljard dollar opgebouwd. Wat weten zij dat wij nog niet weten? Dat bitcoin zo populair wordt zorgt uiteraard ook voor de enorme prijsstijgingen: het basisprincipe van vraag en aanbod in de praktijk! Iedereen is positief over 2021: het zou zelfs het jaar van de crypto worden genoemd.

Crypto

Cryptocurrency is een uitstekend middel om je waarde te beschermen zonder dat een bank of overheid er zich mee bemoeit, denk maar aan de bail in wet. Voorspellingen doen is zo goed als onmogelijk maar de toekomst van bitcoin en z’n altcoins ziet er goed uit, en iedereen is positief. Met geduld en kennis van de markt zal je in 2021 zeker beloond worden, zoveel is zeker. Hoe hoog alles zal gaan stijgen kunnen we niet weten, dat kan niemand, maar dat cryptocurrency in de lift zit is zeker! Wat zal er verder nog allemaal gebeuren? Only time will tell!


Deel op sociale media