Terug naar overzicht

Jeckyll Island

Leestijd: 4 min.

IFC +

1/13/2022

De geboorte van de FED

Ik neem je mee door het verhaal van Jeckyll Island. Het is een fascinerend verhaal over hoe de Federal Reserve Bank is ontstaan, hoe die banken en centrale banken op de achtergrond werken, en hoe belangrijk geheimhouding was bij de oprichting. Ik neem u mee terug naar de beginjaren van 1900.

De reis naar Jeckyll Island.

Jeckyll Island is een eiland dat privébezit is van JP Morgan. Dit was de plek waar zes vertegenwoordigers van de grootste namen in het bankwezen, elkaar ontmoetten. U moet weten dat hun idee van een centrale bank al 3 maal eerder was geprobeerd, en elke keer gedoemd was te mislukken. Maar deze keer was Paul Warburg aanwezig, de afgevaardigde van de Rothschild tak in Europa. In Engeland was het experiment met de centrale bank, 'The Bank of England' geslaagd, en de heer Warburg was een expert op dit gebied. Het was dus eigenlijk de bedoeling, om een kopie van de voornoemde bank te installeren. Voordat we verder gaan, is het misschien het beste om de aanwezigen voor te stellen.

Wie was aanwezig?

  • Nelson W. Aldrich: Republikein in de Senaat en voorzitter van de Nationale Monetaire Commissie. Alsook een Rockefeller bij wet.
  • P. Davison: senior partner van J.P. Morgan.
  • A. Piatt Andrew: assistant bij de Secretary of the Treasury.
  • Frank A. Vanderlip: President van de National City Bank New York en vertegenwoordiger van William Rockefeller.
  • Benjamin Strong: hoofd van de J.P. Morgan Bankers Trust Company.
  • Paul M. Warburg: Partner bij Kuhn, Loeb & Company, assistant bij de Secretary of the Treasury en vertegenwoordiger van de Rothschilds en Warburgs in Europa.

1910

Het was november 1910. De grote namen in het bankwezen, begonnen zich een weg te banen naar een eiland voor de kust van Georgia. Familienamen werden weggelaten om zichzelf niet te verraden. Het moest stil en achter gesloten deuren gebeuren, want als bekend zou worden wie erachter zat, zou het volk in opstand kunnen komen. De bittere waarheid was dat ze een systeem van totale monetaire macht wilden installeren, dat bovendien in particulier bezit was.

De FED

Er is niets federaal aan de bank en hebben zeker geen reserves, maar ze waren van plan zich de macht van het geld drukken toe te eigenen. Op het eiland werd al het personeel naar huis gestuurd, en werden enkele goed gescreende mensen in hun plaats gezet. Achter deze deuren was in totaal 1/6 van de totale rijkdom op aarde verenigd. Deze mensen wilden hun enorme macht uitbreiden tot een totalitaire macht. Een kartel van banken was hun doel, en hadden een aantal berekende gevolgen die de bank nog machtiger zouden maken.

Belastingen

1 van deze bijvoorbeeld, was de persoonlijke inkomstenbelasting. Voor de Fed bestond zo'n belasting niet, maar die zou in de toekomst nodig zijn om de rente op de staatsschuld te betalen. Nu moet u weten, dat de rente nooit mede gecreëerd is. Zij duwen de overheid in de schulden en heffen rente. Zo komen we ook direct bij een tweede gevolg.

Oorlog

Als de rente in eigen land niet bestaat, dan verover je andere landen om grondstoffen en militaire macht uit te breiden. Ja u leest het goed, oorlog is een verdienmodel. Dit is vooral na de Tweede Wereldoorlog pijnlijk duidelijk geworden. Waar vroeger wapens werden gemaakt om oorlog te voeren, werden oorlogen gecreëerd om de kassa van de wapenindustrie te laten rinkelen. Dichter bij huis kregen zij de macht om de andere banken de les te lezen, en om het uiterst moeilijk te maken nieuwe spelers toe te laten tot het veld. Monopoly is letterlijk de naam van het spel hier. En ze speelden het verdomd geniaal.

Bail out

Het is ook zo geregeld, dat wanneer de banken fouten maken en failliet dreigen te gaan, de belastingbetaler ervoor opdraait via Bail outs. Dat zagen we vooral na het faillissement van Lehman Brothers, en de nasleep van de crisis van 2008.

Federal reserve act

Dit alles is opgenomen in de Federal Reserve Act, en werd door het Congres in 1913 op slinkse wijze doorgedrukt. Het feit dat individuen de macht hebben over het monetaire systeem in de VS, zou verboden moeten worden. Het is een recept voor corruptie en machtsmisbruik. Hoe zal dit aflopen, en hoe lang zal het volk dit slikken? Alleen tijd zal het leren.


Deel op sociale media