Terug naar overzicht

Misverstanden rond Bitcoin

Leestijd: 4 min.

IFC +

3/16/2022

Bitcoin is voor criminelen:

Minder dan 1% word gebruikt voor criminele doeleinden. De meest populaire currency voor criminele doeleinden blijft tot op vandaag de dollar. De meeste mensen die betrokken zijn in het Bitcoin gebeuren hebben 1 van de 2 gedachten, namelijk: zo snel mogelijk geld verdienen of oprecht deelnemen aan de financiële revolutie die Cryptocurrency bied. Overheden en de mainstream media vertellen de mensen graag dat dit de munt bij uitstek is voor criminele activiteiten maar niets is minder waar.

Bitcoin is oplichting:

Er zijn inderdaad oplichters die graag de goede naam van Bitcoin misbruiken maar Bitcoin op zich is het meest eerlijke betaalmiddel die er is. Dagelijks worden mensen opgelicht via e-mail toch hoor je niemand roepen dat e-mail verboden moet worden. Als u met de juiste kennis in deze markt stapt dan is de kans dat u opgelicht wordt nihil.

Bitcoin is een piramide spel:

In een piramide spel zit er een centraal persoon of groep die met nieuwe investeringen de oudere klanten betalen. Iedereen die ook maar iets van Bitcoin kent weet dat dit totaal onjuist is. Bitcoins worden volgens een vast stramien gemined en geen enkele persoon heeft de controle erover. Bitcoin is gedecentraliseerd en de consensus wordt bereikt door miners van over de hele wereld.

Bitcoin is illegaal:

Totaal niets van aan. Er zijn maar enkele plaatsen in de wereld waar Bitcoin effectief verboden is maar wij in Europa moeten ons geen zorgen maken. Landen over de hele wereld zijn aan het onderzoeken hoe ze deze markt kunnen reguleren en dat is geen slechte zaak. Het zal het handelen in Crypto’s een stuk veiliger maken en de markt uit het wilde westen halen.

Bitcoin kan gehackt worden:

Bitcoin is door zijn protocol niet te hacken, wanneer men hoort over gehackte Bitcoins dan is het niet de munt zelf maar de platformen waarop gehandeld wordt die kwetsbaarheden vertoont. Je kan je hier perfect tegen beschermen door met de juiste wallet te werken zoals een hardwarewallet van Trezor of Ledger. Op die manier staan u coins offline en dus niet kwetsbaar tegenover mensen met slechte bedoeling.

Bitcoin is niet traceerbaar:

Op al de platformen waar je Bitcoins kan kopen is een KYC (Know Your Customer) verplicht, dit wil zeggen dat je je gegevens zoals identiteitskaart en bewijs van domicilie moet uploaden. Dit komt door de antiwitwas wetgeving. Dus als je Account gebonden is aan je KYC is Bitcoin in principe volledig traceerbaar door het open transparante karakter van de Blockchain.

Het Bitcoin minen is te vervuilend voor de planeet:

De waarheid is dat de Bitcoin slechts 0.003% van de totale energie op aarde opvreet. Dit is maar de helft tegenover de servers van de banken. Het is ook zo dat de meeste grote miningfaciliteiten proberen te draaien op hernieuwbare energie zoals windmolens, zonnepanelen of zoals een heel grote miningplant in Ijsland die volledig op geothermische energie werkt.

Je bent te laat:

Alhoewel de Bitcoin in de laatste 10 jaar spectaculair gestegen is ben je zeker nog niet te laat. Je hoort de dag van vandaag nog steeds bij de early adopters, goed wetende dat de gehele cryptowereld nog in zijn kinderschoenen staat dus de ruimte die Bitcoin heeft om verder te stijgen zal waarschijnlijk even spectaculair zijn als de afgelopen jaren.

Ik kan geen Bitcoin betalen:

Alhoewel de Bitcoin bij tijd van dit schrijven ongeveer op 41000$ stond kan iedereen erin investeren. De Bitcoin is namelijk verdeelbaar in honderd miljoen eenheden die Satoshi’s heten. Je kan bij wijze van spreken al voor 5€ aan Bitcoins aanschaffen.

Je kan Bitcoin nergens gebruiken:

De plaatsen die Bitcoin accepteren nemen iedere dag toe. In Frankrijk en Zwitserland zal het mogelijk zijn om in duizenden winkels met Bitcoin te betalen. Ook is het mogelijk om bv. Een Binance visa kaart aan te vragen, op die manier kun je overal betalen waar visa aanvaard wordt. Jij betaalt in Bitcoin en de tegenpartij ontvangt het bedrag in Euro’s of Dollars. Zo kan je overal met Bitcoin betalen en de winkeliers merken er zelf niets van.


Deel op sociale media